EPD MedicalPortal

Slim EPD helpt bij oplossen van schaarste in tijd en ruimte

1 juli 2020

In een vorig artikel beschreven we op deze plek al hoe Telezorg van Heart for Health kan helpen het COVID-gerelateerde stuwmeer van uitgestelde zorg op te lossen.

“Zorg op Afstand is een reddingsboei om de schade van het stuwmeer van uitgestelde zorg enigszins binnen de perken te houden,“
Aernout Somsen, medisch directeur van Cardiologie Centra Nederland.

Er is nog een ander front waarop een goed IT systeem verlichting biedt: het oplossen van schaarste in mankracht en ruimte. Het MedicalPortal EPD helpt u de exploderende zorgvraag bij een beperkte capaciteit slim te analyseren en te managen.

Ten eerste vergt dat het in kaart brengen van de exacte zorgvraag. Van welke patiënten is de behandeling uitgesteld, en welke urgentie is er nu, chronisch of regulier? Die zorginformatie moet met de juiste kwaliteit worden vastgelegd, opgevraagd, gedeeld, uitgewisseld en overgedragen. Daarvoor maken we bij Heart for Health gebruik van uniforme Zorginformatie Bouwstenen (ZIB’s). Medische data uit het verwijsbericht van Zorgdomein verwerken we via ZIB’s zonder handmatige tussenkomst. Dit levert uiteindelijk in uw Dashboard een actueel, transparant overzicht van de zorgvraag in uw populatie en bijbehorende urgentie.

Ten tweede, de inventarisatie van de zorg-capaciteit. Essentieel om daar ook uw vingers achter te krijgen, want het ongecontroleerd heropstarten van de reguliere en chronische zorg legt in de kliniek feilloos bloot waar de schaarste zit. Dat kan zijn in gespecialiseerde expertise of ondersteunende mankracht, in middelen, materialen of domweg in beschikbare ruimte. MedicalPortal helpt u dit in kaart te brengen en te managen. Uiteindelijk zal een transparante en realistische capaciteitsplanning moeten worden gerealiseerd. Aan de hand daarvan zullen werklijsten en agendaplanning het mogelijk maken om de capaciteit van uw zorginsstelling optimaal te kunnen benutten.

Als op die manier zorgvraag en capaciteit beiden goed in beeld zijn gebracht, staat alles op zijn plek voor een integrale analyse waarin patiënt, kliniek en zorginhoud met elkaar worden verbonden. De totale zorgvraag, urgentiebepaling, zorgzwaarte, capaciteit en logistiek en van uw populatie komen samen in een haalbaar praktijk-werkplan, dat weer gekoppeld is aan een individueel behandelplan voor elke patient.

Uiteraard blijft het systeem u ook in de uitvoerende fase ondersteunen bij het optimaal verbinden van patiënten en zorgverleners. Bijvoorbeeld door bestaande patiënten efficient de uitgestelde zorg te leveren met hybride vormen van zorg-contact: digitaal en fysiek. Of door verwijzingen van nieuwe patiënten vanuit Zorgdomein direct geautomatiseerd te verwerken in het EPD. Hierin is de aanpak omgekeerd: gegevens worden automatisch verwerkt en worden daarna nog slechts geverifieerd en voor akkoord geaccordeerd. Dat scheelt u zeeen van tijd. Ook dat is weer een voorbeeld van hoe de systemen van Heart for Health juist in deze tijd van schaarste u helpen om knelpunten in tijd en ruimte op te lossen!

 

Op de hoogte blijven?

Al ons nieuws, evenementen, vacature en feiten staan op onze LinkedIn pagina. Mis dit niet!

Lees ook

eHealth

Reddingsboei in levensgevaarlijk ‘stuwmeer’ van uitgestelde zorg?

Bij Heart for Health stelden we ons – als ICT-partner van zorg-organisaties - begin mei de vraag: hoe nu verder? Hoe kunnen we het veld helpen COVID-19 onder de duim...

Lees meer

VIPP

Stichting Cardiologie Geervliet rond succesvol VIPP A2 module af met EPD & portaal van Heart for Health ICT!

Met groot plezier delen wij als Heart for Health ICT dat Cardiologie Centrum Geervliet onlangs met succes de VIPP A2 doelstellingen heeft afgerond! Een mijlpaal voor Cardiologie Centrum Geervliet dat...

Lees meer

Neem de proef op de som!

Wij sturen u graag vrijblijvend meer informatie! Of vraag de online demo aan, en oordeel zelf.

Uw gegevens

Neem contact met mij op voor:

Bedankt voor uw aanvraag

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.